Voegen kunnen gaan verweren

Verwijdering oud voegwerk

RIF Gevelrenovatie en Onderhoud heeft zich onder andere gespecialiseerd in het verwijderen van oud voegwerk.

Na verloop van tijd kunnen de voegen in een pand verweren, waardoor deze voor vervanging in aanmerking komen. Dit vormt een essentieel onderdeel van de werkzaamheden op weg naar een succesvolle gevelrenovatie. Hiervoor beschikken wij over modern gereedschap en een ruime vakkennis, om voor u het optimale resultaat te bereiken.

Er zijn twee verschillende methoden om de oude voegen te verwijderen, afhankelijk van de situatie op locatie kan gekozen worden voor het uithakken van het oude voegwerk, maar ook is slijpen een optie.

Snellere werkwijze

Uithakken of uitslijpen van voegen

Bepalend voor de werkwijze is de hardheid en de breedte van de voegen. Als deze toestand goed is kunnen de voegen uitgehakt worden.

Dit is een snellere werkwijze dan het uitslijpen en de productie van stof is minder. Als niet aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan is uitslijpen de enige mogelijkheid. Om de stofproductie tijdens het verwijderen van het oude voegwerk te beperken maken wij, als professioneel bedrijf, gebruik van stofafzuiging en stofnetten. Hierdoor wordt zo min mogelijk overlast voor de omgeving bereikt.

Bij het uithakken of uitslijpen van oude voegen is het voldoende om zoveel van de voegen te verwijderen tot de "gezonde" metselspecie wordt bereikt. Om het nieuwe voegwerk een solide ondergrond te bieden en een goede hechting te garanderen wordt vervolgens het oppervlakte van de gevel grondig gereinigd. Hiervoor beschikken wij over eigen steigers, waardoor wij de kosten relatief laag kunnen houden en snel kunnen werken.

Tijdens het uithakken of slijpen van de voegen wordt milieu vriendelijk gewerkt, door het afzuigen van het stof. Ook beschikken wij over een eigen aggregaat, zodat wij zelf kunnen voorzien in de stroomvoorziening.

Uithakken of uitslijpen van voegen
Nieuw voegwerk

Wij gebruiken alleen de beste metselspecie

Nieuw voegwerk

Voor de nieuwe voegen bieden wij de keuze uit platvolle voegen of de fraai ogende snijvoegen.

Door onze ruime ervaring en prima expertise krijgt uw gevel na de renovatie weer een representatieve uitstraling en bent u verzekerd van een duurzaam resultaat. Een net uitziende gevel is vaak het eerste wat passanten of bezoekers opvalt, daarom kunt u deze zien als een visitekaartje.

Net voegwerk is mede bepalend voor deze uitstraling, hiervoor kunt u vertrouwen op onze goede vakkennis, die wij ook voortdurend op peil houden door een gerichte bijscholing, om zo op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied.

Nieuw aangebracht voegwerk moet een lange tijd mee kunnen, hiervoor is de kwaliteit van de gebruikte materialen mede bepalend. Wij gebruiken alleen de beste metselspecie om zo voor u het optimale en meest duurzame resultaat te bereiken.

Uw voegen weer fris

Vergane voegen geven uw gevel een niet fraaie uitstraling. U wilt voor klanten, bezoekers of passanten toch een visitekaartje? Laat ons de voegen dan vernieuwen.