Verwijderen van zowel ernstige als minder ernstige vervuiling

Het belang van een goed onderhouden gevel

Het reinigen van een gevel vraagt om een goede expertise, bij RIF Gevelerenovatie en Onderhoud kunt u rekenen op een vakkundige en duurzame uitvoering van elk project, klein of groot.

Stoomreiniging en chemische reiniging

Voor het verwijderen van minder ernstige vervuiling van een gevel, ontstaan door de aanhechting van mos, algen of klimop verzorgen wij stoomreiniging, die over het algemeen een afdoende oplossing blijkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van water met een temperatuur van 145 graden, die met een hogedrukspuit op de gevel wordt gespoten.

Als er sprake is van een een matige aanslag, bijvoorbeeld in geval van vervuiling door weersinvloeden of uitlaatgassen, dan kunnen wij een chemisch reinigingsmiddel toevoegen, wat voldoende effect heeft om de vervuiling van de gevel volledig op te lossen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke middelen.

Onder hoge druk reinigen

Zandstralen

Wanneer er sprake is van ernstige vervuiling, die niet met bovenstaande methoden verholpen kan worden, dan is zandstralen een goede optie. Hierbij wordt straalmiddel met water gemengd en onder hoge druk tegen de gevel gespoten.

Hiervoor beschikken wij over een professionele zandstraal unit van het vooraanstaande merk Torbo. De methode zandstralen die wij hanteren tast het steen niet aan en doorgaans ook de voegen niet en is milieubewust. Het afval wordt verzameld en afgevoerd.

Verwijderen van graffiti

Een frisse uitstraling van uw gevel

Verwijderen van graffiti

Heeft een "kunstenaar" zijn sporen achtergelaten op een gevel, dan beschikken wij over de juiste middelen om de aangebrachte graffiti te verwijderen. Uw gevel mag weer gezien worden en krijgt gegarandeerd de frisse uitstraling terug.

Bescherm uw gevel

Impregneren van de gevel

Gevelrenovatie en onderhoud is een beproefde methode om een gevel te reinigen, maar preventie kan veel problemen voorkomen.

Impregneren, of zoals het ook wel genoemd wordt hydrofoberen, is een goede manier om een gevel te beschermen tegen doorslaan van vocht, met als gevolg onder andere schimmelvorming en vocht in het interieur. Een vochtige buitenmuur heeft een slechte isolerende werking en staat daardoor garant voor een onnodig hoge energierekening. Ook zorgt het vocht voor een te snelle verwering van de gevel en het voegwerk, waardoor u op termijn voor te vermijden kosten komt te staan. Door het laten impregneren van de gevel doet u een zinvolle investering.

Impregneren van de gevel

Beschermende laag

De gevel wordt voorzien van een beschermende laag en kan zowel op een muur van baksteen of van beton aangebracht worden. Na uitharding van de vloeistof wordt een beschermende laag gevormd, waardoor vocht geen kans meer heeft om in de stenen te trekken. Na het impregneren kunt u gemiddeld rekenen op een periode van 10 tot 15 jaar, waarin uw gevel volledig beschermd is.

Garantie van maar liefst 10 jaar

De gevel wordt geïmpregneerd met het middel Bedasil WA. Na het aanbrengen ontvangt u, na goedkeuring van de leverancier, een certificaat en krijgt u een garantie van maar liefst 10 jaar. Voorkomen is beter dan genezen! Informeert u naar de mogelijkheden van het laten impregneren van uw gevel, wij informeren u graag over deze investering, die zichzelf op termijn terugverdient.

Neem contact met ons op

Uw gevel weer in ere hersteld zodat deze een representatief uiterlijk krijgt? Wij reinigen uw gevel grondig.